logo.png

DDM Architectuur

Woning BRAS staat in een groene omgeving aan de rand van een vijver midden een oude verkaveling. De slingervormige inplanting is het resultaat van de zoektocht naar optimale zoninval doorheen de dag en de seizoenen en de wens om maximaal onbelemmerde zichten en doorzichten op het landschap te realiseren. Techniek en wagens zitten ondergronds en worden bereikt door een uitsnijding in een nieuwe spiegelvijver aan de straatzijde. Gelijkvloers zijn er drie hoofdzones: één voor beweging met zwembad en sauna, aansluitend in de as van het perceel een woonruimte met open keuken en tenslotte een naar de vijver gerichte ruimte voor muziek. Fysiek en visueel worden de zones verbonden met beglaasde passages langs gesloten blokken in donker lariksfineer waarin ondersteunende ruimten als trappen, bijkeuken, inkom en slaapkamers terug te vinden zijn. Op het verdiep bevindt zich een mastersuite met uitkijk op de boomkruinen en een bibliotheek met zicht naar de vijver doorheen de vide boven de muziekkamer.

 

Lenzer kreeg de eer om dit architecturaal pareltje van DDM Architectuur in beeld te brengen.

DDM-BRASSCHAAT-168.jpg
DDM-BRASSCHAAT-147.jpg
DDM-BRASSCHAAT-099.jpg
DDM-BRASSCHAAT-117.jpg
DDM-BRASSCHAAT-005.jpg
DDM-BRASSCHAAT-015.jpg
DDM-BRASSCHAAT-113.jpg
DDM-BRASSCHAAT-229.jpg
DDM-BRASSCHAAT-100.jpg
DDM-BRASSCHAAT-109.jpg
DDM-BRASSCHAAT-069.jpg
DDM-BRASSCHAAT-102.jpg
DDM-BRASSCHAAT-222.jpg
P0002297.jpg
P0002341.jpg

Vragen? Suggesties?